"Результати перетворень відчуємо 2012-го"

12 лютого 2011

КОМІТЕТ З ЕКОНОМІЧНИХ РЕФОРМ

Президент переконаний, що системний підхід до модернізації країни вже незабаром дасть гарний "врожай"

Наступний рік буде роком, коли ми почнемо відчувати результати розпочатих у 2010 році реформ. Я сподіваюся, що наслідки кризи 2008-2009 років не так негативно впливатимуть на економіку держави, як це було минулого року", - сказав глава держави у Херсоні, відповідаючи на питання журналістів.

Працювати на авторитет країни

Говорячи про реформування, Президент закликав усіх не зупинятися, йти тільки вперед і наголосив: "Я зроблю все, щоб цей рух ніхто не зупинив в Україні". Він також додав, що вважає дуже важливим, щоб в Україні була спадкоємність влади. "Щоб і наші уряди, і в цілому влада працювали на авторитет країни. Безумовно, політична стабільність, згуртованість влади будуть сприяти її ефективній роботі... Настав час активного розвитку країни, її модернізації, і ми зараз повинні йти цим шляхом", - підкреслив Віктор Янукович, додавши, що в Україні триває боротьба з корупцією, створюються умови для залучення інвестицій, відбувається дерегуляція підприємницької діяльності, знімаються перешкоди для ведення бізнесу.

Відповідаючи на запитання щодо земельної реформи, глава держави наголосив на важливості її якнайшвидшого проведення. "Зараз ситуація така: корупція досягла всіх можливих вершин у земельному питанні практично в усіх регіонах України. Її треба припинити, треба припинити розкрадання української землі. Реформу треба продовжувати і врешті-решт закінчити", - переконаний Віктор Янукович. Він підкреслив, що у цій сфері треба встановити такі правила та закони, щоб хто б не був власником землі, використовував її ефективно. Зокрема, це, насамперед, стосується землі сільгосппризначення.

Херсонщину треба любити

У ході робочої поїздки Віктор Янукович провів засідання Комітету з економічних реформ Херсонської області. "Зараз настали нові часи. Я про це неодноразово говорив і хочу сказати на Херсонщині - Україна 20-й рік Незалежності зустрічатиме, дасть Бог, у політичній стабільності і зростанні економіки", - сказав Президент.

Він підкреслив, що саме політична стабільність дозволила розпочати системні реформи по всій країні. Вони спрямовані на створення прозорого ринку послуг, детінізацію економіки, спрощення регуляторної політики держави. Президент переконаний, що системний підхід до вирішення цих питань дозволить навести лад в країні та піднести її до рівня європейських і світових стандартів.

Однією з найважливіших реформ Президент вважає судову. Віктор Янукович переконаний, що недосконала робота судів не лише не давала можливості громадянам почуватися захищеними, а й перешкоджала роботі інвесторів. "Ми знімемо ці проблеми. Держава не повинна втручатися у судові справи. Вона повинна створювати умови, рівні для всіх, а суд повинен бути незалежним", - цитує слова Президента його прес-служба.

Також глава держави загострив увагу на фінансовому стані країни. За його словами, складна ситуація з фінансами обумовлена, зокрема, тим, що ми маємо велике навантаження на бюджет. Тільки видатки на підготовку до проведення фінальної частини Євро-2012 поточного року складають близько 15 млрд грн. Торік цей показник становив близько 10 млрд грн. Окрім того, ми щомісяця сплачуємо близько 8 млрд грн боргів. У цьому контексті Віктор Янукович підкреслив, що при плануванні реформ, тих чи інших заходів треба виходити з існуючих реалій.

Говорячи про розвиток Херсонщини, Президент зазначив: "Нам треба дуже серйозно підійти до розвитку всіх напрямків того господарчого комплексу, який є в цьому регіоні. Нині ми заклали перспективи суднобудування у новий Податковий кодекс. Нам треба повною мірою використати зараз таку можливість і розглянути суднобудування як один із пріоритетних напрямків економіки Херсонщини. Ми можемо дуже швидко розпочати тут інвестиційний процес, і ми знайдемо інвесторів. Це питання ми вирішимо у нинішньому році", -зазначив Президент.

Крім того, він акцентував увагу на розвитку туристичної галузі області, у тому числі - будівництві оздоровчих закладів. "У нас є можливість зробити Херсонщину дійсно квітучою землею. Ми знаємо, як це зробити. Херсонщину треба любити", - сказав Президент. У підсумку він доручив місцевому керівництву підготувати реальну програму розвитку області.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua