"Риба за рибу"

Микола ШОТ
2 лютого 2013

НІ ЛУСКИ, НІ ХВОСТА!

У Тернополі розіграли Кубок міського голови, але важливі змагання ще попереду

Позмагатися за почесний трофей — статуетку рибки, яка вистрибує з води, — приїхали 13 команд не лише з Тернопільщини, а й Києва, Прикарпаття, Волині, Рівненщини та інших областей. Кожен з таких риболовних «гуртів» складався з трьох учасників. Суперництво тривало як у колективному, так і в індивідуальному заліку.

Змагання, як каже президент Тернопільської обласної федерації риболовного спорту Олег Дида, організували протягом одного дня, але у два тури, на кожен з яких відводили по 2,5 години. На Тернопільському ставі визначили три зони для ловлі риби. Кожен спортсмен отримував своє місце для змагань за жеребкуванням, і двічі в тій самі зоні ніхто з риболовів лунок не свердлив.

Чи багатий улов? Фото автора

Наймолодшим учасником розіграшу Кубка Тернопільського міського голови став Сашко Матейчук з Коломиї, який чи не з п’яти років ловить рибу разом з батьком Володимиром. На змагання до Тернополя теж приїхали удвох. Для Сашка це вже другий цього року важливий захід: нещодавно брав участь у чемпіонаті Івано-Франківської області на озері с. Вільшаниця. Уловом на Тернопільському ставі хлопчина залишився не дуже задоволений, але вірить, що удача обов’язково до нього прийде.

Сашко Матейчук з Коломиї з п’яти років рибалить. Фото автора

На тернопільських же змаганнях найбільше риби зловив рівнянин Іван Щевич. Він — титулований риболов, здобував перемоги навіть на чемпіонатах світу. А от Кубок міського голови залишився на Тернопіллі, адже виборола його «Громада рибалок Теребовлянщини».

3 лютого на Тернопільському ставі відбудеться чемпіонат України із зимового лову на мормишку. Участь у ньому візьмуть 14 команд, до складу кожної входитимуть п’ять спортсменів. Розіграш же Кубка міського голови можна назвати прелюдією, генеральною репетицією, чи то пак  етапом підготовки до важливих змагань.  



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua