"Ринок капіталу оцінять за міжнародними стандартами"

13 сiчня 2016

Місія технічної допомоги експертів МВФ розпочала роботу в Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР). Протягом двох наступних тижнів фахівці Міжнародного валютного фонду обговорюватимуть питання підвищення вимог до розкриття інформації на ринку капіталу та прозорості діяльності учасників ринку. Окремо експерти обговорять з українськими колегами санкції за правопорушення на ринку капіталу — використання інсайдерської інформації та маніпулювання цінами. Також у межах роботи місії розглядатимуть питання вдосконалення системи регулювання та нагляду за ринком капіталу в Україні.

«Ми раді активній співпраці із представниками фонду, що є передумовою для створення повноцінного ринку капіталу з регулюванням відповідно до міжнародних стандартів», — зазначив із цього приводу голова НКЦПФР Тимур Хромаєв.

Прес-служба НКЦПФР нагадує, що торік у липні західні експерти оцінювали достатність операційної та фінансової самостійності комісії. За результатами проведеної оцінки МВФ розробив рекомендації щодо змін законодавчої бази України відповідно до міжнародних принципів регулювання у сфері цінних паперів.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua