"Ринок праці йде на позитив"

16 червня 2012

ТЕНДЕНЦІЯ. Цього року кількість робочих місць повинна лише зростати.

Україні не варто відкривати ринок праці для дешевої робочої сили з-за кордону. Про це заявив віце-прем’єр-міністр — міністр соціальної політики Сергій Тігіпко під час відвідання Херсонського міського центру зайнятості.

«Відкривати вітчизняний ринок праці для дешевої робочої сили з-за кордону зараз недоцільно. Уряду, насамперед, варто подумати над тим, як захистити українського працівника», — заявив віце-прем’єр-міністр. Він наголосив, що заробітна плата в Україні зростає досить швидко. За словами Сергія Тігіпка, конкурентною перевагою України на світовому ринку має бути не дешева робоча сила, а високотехнологічна продукція. «Ми повинні думати над тим, як збільшити додану вартість у тих товарах і послугах, які ми продаємо», — цитує слова урядовця прес-служба Міністерства соціальної політики. 

Він також нагадав, що Верховна Рада в першому читанні ухвалила закон про зайнятість, який містить багато норм, що стимулюватимуть роботодавців до створення нових робочих місць.

Спілкуючись із працівниками закладу, Сергій Тігіпко висловив переконання, що поточного року кількість робочих місць в Україні повинна зрости. Цьому буде сприяти збереження темпів економічного зростання та ухвалення нового законопроекту про зайнятість, який стимулюватиме роботодавців працевлаштовувати, насамперед, уразливі на ринку праці категорії населення — молодь без досвіду роботи, сиріт, одиноких батьків, інвалідів, батьків, які виховують дітей до 6 років чи дітей-інвалідів.

«У цілому тенденції на ринку праці позитивні. Якщо в 2009 році рівень безробіття становив приблизно 9%, то за результатами 2011 року кількість безробітних скоротилася до 7,8%. У цьому році, якщо темп економічного зростання буде збережено, кількість робочих місць також зросте», — запевнив Сергій Тігіпко. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua