" Рівненщина продає за кордон більше товарів, ніж купує"

Інна ОМЕЛЯНЧУК
12 листопада 2015

Рівненщина має зовнішньоторговельні відносини із 90 країнами. І від початку року вже вторгувала понад 400 мільйонів гривень, а продає за кордон більше товарів, ніж купує там.

— Це позитивний сигнал напередодні набуття чинності Угоди про зону вільної торгівлі, яка вже від початку наступного року розширить можливості наших товаровиробників у Європі. Адже саме в торгівлі із країнами Євросоюзу маємо сприятливу динаміку, — каже перший заступник голови Рівненської облдержадміністрації Юрій Приварський.

Тобто рівненські товаровиробники завбачливо переорієнтувалися на європейський ринок, модернізувавши власні виробництва та зробивши ставку на популярну там продукцію. Тож уже нині експорт та імпорт між областю та європейськими країнами становить майже 60% загального товарообігу.

Трійка партнерів — лідерів нашого краю має такий вигляд: Польща, Німеччина та Італія. Зокрема поляки охоче купують рівненські мінеральні добрива, вироби із деревини та скла, а ще — плоди, горіхи, жири, сіль та олію. На німецьких ринках, крім скляних і виробів з дерева, реалізують метали та одяг.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua