"РНБО візьметься за правоохоронців"

17 лютого 2012

ПРІОРИТЕТИ. Андрій Клюєв наголошує: кожен українець має відчувати себе захищеним як від злочинців, так і від свавілля людей у погонах. 
 

Президент поставив завдання посилити роль Ради національної безпеки і оборони для координації роботи органів влади щодо зміцнення безпеки нашої держави в усіх без винятку напрямках. Про це повідомив Секретар РНБО Андрій Клюєв.

«Виклики сучасного світу для України стають дедалі більш серйозними. Наша держава інтегрована в світові політичні та економічні процеси. І, як ви бачите, дуже чуйно реагує на зміни, що відбуваються у світі», — зазначив посадовець. Водночас, за його словами, Україна має стати вагомим політичним та економічним гравцем на міжнародній арені.

Андрій Клюєв підкреслив, що економічна безпека в ХХІ столітті відіграє першорядну роль, проте Україна всі роки незалежності роботу в цьому напрямку явно недооцінювала. «Наприклад, зростання залежності від світових ринків, накопичення зовнішніх боргів, зниження наукоємності реального сектору, зношеність промисловості та інфраструктури — лише неповний список загроз, мінімізацією яких системно займається влада», — цитує слова Секретаря РНБО прес-служба відомства.

Одним із головних завдань, яке поставлено перед РНБО, є енергетична безпека та підвищення енергоефективності. «Ті мільярди, які Україна віддає щомісячно за неймовірно дорогі енергоносії, ми могли б вкладати в модернізацію економіки, створення нових високотехнологічних підприємств. Дорогі енергоресурси і величезні енерговтрати — це ціна кожного нашого товару, це мільярди коштів, недодані пенсіонерам, освіті та охороні здоров’я», — наголосив Андрій Клюєв.

Крім того, за його словами, необхідно прискорити реформи в силовому блоці та підвищити якість цих реформ. «Коли ми говоримо про захист національних інтересів, підвищення обороноздатності України, важливо розуміти, що йдеться про цілий комплекс завдань. Це не тільки професіоналізм і мобільність армії, а й сучасний рівень її озброєння, а отже — серйозні кроки з розвитку військово-промислового комплексу. Це також означає підвищення ефективності спеціальних служб для захисту інтересів країни, і в першу чергу — економічних», — заявив Секретар РНБО.

Він також підкреслив, що в контексті судово-правової реформи важливими є зміни в роботі всієї правоохоронної системи, підвищення якості її функціонування та мінімізації корупції в силових структурах. «Ви прекрасно знаєте, що нам ще дуже багато належить зробити, щоб кожна людина відчувала себе захищеною не тільки від злочинності, а й від свавілля правоохоронців», — наголосив Андрій Клюєв.

Важливим завданням він також назвав забезпечення екологічної та техногенної безпеки країни: «Зношеність промисловості та інфраструктури не дозволяє владі розслаблятися ні на хвилину», — підкреслив посадовець. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua