"Роналду-рекордсмен вивів португальців у плей-оф"

24 червня 2016

Матч третього туру групового раунду Португалія — Угорщина, що завершився з рахунком 3:3, став для капітана португальців Кріштіану Роналду  сімнадцятим  у фінальних турнірах чемпіонатів Європи. За цим показником він на один матч випередив колишнього захисника збірної Франції Ліліана Тюрама і колишнього воротаря збірної Нідерландів Едвіна ван дер Сара.

Утім, це не єдине досягнення 31-річного нападника. Забивши два м’ячі у ворота збірної Угорщини, Кріштіану Роналду став першим гравцем, який відзначався результативністю у фінальних турнірах чотирьох чемпіонатів Європи. На його рахунку тепер вісім голів. Із 28 голами він також є найкращим бомбардиром чемпіонатів Європи з урахуванням кваліфікаційних матчів.

Збірна Португалії створила прецедент: вийшла у плей-оф, не здобувши жодної перемоги. Фото з сайту championat.com

Варто зазначити, що при Кріштіану Роналду збірна Португалії доходила до чвертьфіналу чемпіонату Європи в 2008 році, півфіналу в 2012 році і фіналу-2004.

У суботньому матчі з австрійцями Кріштіану Роналду провів 128-й матч за збірну Португалії, ставши рекордсменом національної команди за цим показником. Після матчу з Угорщиною рекорд «підріс» до 129 матчів.

Отже, по закінченні групового турніру Євро-2016 визначилися всі пари першого раунду плей-оф.  З перших і других місць у своїх групах до  1/8 фіналу вийшли Франція, Швейцарія, Уельс, Англія, Німеччина, Польща, Хорватія, Іспанія, Італія, Бельгія, Угорщина та Ісландія. Кращими серед команд, що посіли треті місця в своїх квартетах, стали Словаччина, Північна Ірландія, Португалія та Ірландія.

Сітка турніру сформувалася  таким чином, що ми не побачимо фіналу, складеного з пари ТОР-5 команд Старого Світу. Якщо хтось із квінтету Англія, Франція, Італія, Іспанія або Німеччина і потрапить у вирішальний матч турніру, то лише хтось один. Водночас у фіналі Євро-2016 гарантовано гратиме  збірна, яка до цього ніколи в історії не володіла Кубком Європи.

У перших матчах в боротьбі на вибування 25-27 червня зіграють:

Швейцарія — Польща

Уельс — Північна Ірландія

Хорватія — Португалія

Франція — Ірландія

Німеччина — Словаччина

Угорщина — Бельгія

Італія — Іспанія

Англія — Ісландія. 

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua