"Арктичний мороз паралізував Європу"

1 лютого 2012

"ЛЬОДОВИКОВИЙ ПЕРІОД". Морозний фронт з Росії поширився на Східну Європу й Туреччину. В Стамбулі – мінусова температура й по коліно снігу. Останні 50 років люди не пригадують такої зими. Турецькі авіалінії у понеділок скасували більшість рейсів з аеропорту в Стамбулі. Загалом у Туреччині 184 рейси були скасовані.

Морози важко переносити, особливо в невеликих містах та селах. У Польщі, де мінус 26, протягом вихідних від переохолодження померли 10 людей.

У Чехії також є загиблі. Тут через потужні снігопади обмежено рух поїздів – з ладу виходять колії. Холодна погода очікується і в найближчі дні.

У Краснодарському краї на півдні Росії замерзає риба. А в Новосибірську безлад на дорогах та проблеми з енергопостачанням.

У багатьох регіонах Росії рекордно низька температура, в Сибіру – мінус 54. В багатьох країнах Східної Європи через екстремальні погодні умови оголошено надзвичайний стан.

А в Румунії увязнені рятували безпритульних собак. Добровольці з в’язниці у Бухаресті протягом кількох годин розчищали від снігу укриття, де мерзли тварини. Вони працювали за ініціативою неурядових організацій. Натомість їм обіцяють невелику платню та гарну характеристику.

Copyright © 2012 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua