"Росія хоче співпрацювати в космічній галузі "

27 грудня 2012

ВІДНОСИНИ. Україна та Росія можуть провести найближчими місяцями в Дніпропетровську засідання Міжпарламентської комісії щодо співпраці в наукоємних галузях економіки. Про це повідомив голова Комітету у справах СНД і зв’язках із співвітчизниками Державної думи Федеральних зборів Російської Федерації Ле?онід Слуцький під час зустрічі у Києві з Прем’єр-міністром Миколою Азаровим.

«Ми домовились із керівництвом попереднього складу Верховної Ради провести найближчими місяцями в Дніпропетровську двосторонню велику міжпарламентську комісію, аналогічну тій, яку ми провели кілька місяців тому у Воронежі. Під час засідання цієї комісії ми хотіли б зробити ставку на розвиток співпраці у наукоємних галузях промисловості, зокрема співробітництва у космічній галузі та авіабудуванні», — сказав Леонід Слуцький, висловивши сподівання, що ця ініціатива буде підтримана депутатами Верховної Ради VII скликання.

У свою чергу Микола Азаров привітав розширення співпраці в наукоємних галузях економіки та зазначив, що Україна в цілому налаштована на конструктивне співробітництво з Росією. «Ми працювали і будемо працювати над зміцненням наших відносин з РФ. Це  однозначно наша політика: і Президента, і Прем’єр-міністра, і Голови Верховної Ради», — цитує слова Миколи Азарова департамент інформації та комунікацій Секретаріату КМУ.

Крім того, глава уряду запропонував російській стороні розглянути можливість проведення українсько-російського комітету з питань торговельно-економічного співробітництва в першому кварталі 2013 року.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua