"Росія і Туреччина спільно шукають вихід із сирійської кризи"

4 грудня 2012

ГАРЯЧА ТОЧКА. Росія та Туреччина дійшли згоди щодо необхідності спільної стратегії, аби покласти край конфлікту в Сирії. Російський президент зустрівся з турецьким премєром під час одноденного візиту до Стамбула. Зустріч мала на меті перевірити міцність дружніх стосунків між двома державами, попри різний підхід Туреччини та Росії до ситуації в Сирії.

«За оцінками того, що відбувається в Сирії, наші позиції цілком збігаються. І не лише в цьому, а і в тому, якої ситуації ми повинні досягти в Сирії, наші позиції теж збігаються. Ми наразі не можемо знайти спільного підходу щодо методів досягнення цих цілей, методів врегулювання проблеми», – заявив Володимир Путін.

У той час як Росія підтримує режим Башара Ассада, Туреччина стала на бік сирійської опозиції. Кількасот демонстрантів протестували під будівлею консульства Росії в Стамбулі проти візиту Путіна. Демонстранти називали політика спільником Ассада.

«Візит Путіна до Стамбула був коротким, якщо брати до уваги масштаб турецько-сирійської проблеми. Але цього візиту було достатньо обом лідерам, які підкреслили важливість відносин між Туреччиною та Росією», – передає зі Стамбула кореспондент euronews.

Copyright © 2012 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua