"Росія списала африканським країнам 20 мільярдів доларів боргів"

18 жовтня 2012

СПИСАННЯ БОРГІВ. Росія списала понад 20 мільярдів доларів боргу африканських країн, повідомив 17 жовтня глава Департаменту міжнародних організацій МЗС РФ Володимир Сергєєв на засіданні в Генеральній Асамблеї ООН. Сергєєв також додав, що Росія внесла 50 мільйонів доларів у фонд Світового банку з розвитку бідних країн. Більша частина цих грошей буде вкладена в підтримку країн субсахарської регіону.

До 2012 року Росія в цілому внесла до фонду боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією 100 мільйонів доларів. Так, тільки за 2011 рік Росія вклала 20 мільйонів доларів у програму Світового банку щодо контролю за малярією в Африці.

Володимир Сергєєв також розповів, що в рамках програми «борги в обмін на розвиток» Росія уклала угоди з Замбією і Танзанією. Згідно з угодою, заборгованості будуть використовуватися на фінансування проектів з розвитку. Подібні угоди планується укласти з Беніном, Мозамбіком та Ефіопією.

Всього з 2005 по 2012 рік країнам Африки заборгованість погасили на суму в 11,3 мільярда доларів.

Раніше Росія вже списала деякі інші старі борги. Так, у вересні 2012 року був списаний кредит Киргизії майже на півмільярда доларів. Також у вересні Росія списала борг КНДР у розмірі 11 мільярдів доларів.

РИАНОВОСТИ 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua