" Росіяни знімають Сталінградську битву у 3D "

9 серпня 2012

3D ФОРМАТ. «Сталінград» – перший російський фільм, знятий у форматі 3D, – хроніка Сталінградської битви, показана з точки зору людей, які вижили в цьому пекельному колі.

Бюджет картини – 30 мільйонів доларів, це також перший неамериканський фільм, створений у форматі IMAX.

Розповідає продюсер – Олександр Роднянський:

«Це – людська історія, не з точки зору генералів, маршалів, тут немає жодного героя, вищого званням за капітана. Це – погляд зсередини на події, де середня тривалість життя не перевищувала 24 години. Люди, що прожили тут 2-3 доби, вважалися ветеранами».

Режисер фільму Федір Бондарчук зізнається:

«Я завжди монтував по-іншому. Це, з одного боку, повернення до старої школи внутрікадрового монтажу, тобто – це довгий план, з другого боку – у цих довгих планах діють інші правила, які ти маєш складати, бо інакше у твоїх глядачів «зламаються» очі. Це – ось такенний том нових знань, це неймовірно цікаво».

3D-технологія картини «Сталінград» – ідентична до тієї, в якій знімалися останні голлівудські фільми, наприклад, – «Людина-павук». Меттью Блют, американський фахівець, пояснює, як працює камера, що знімає у тривимірному форматі:

«Як ви можете бачити, одна камера розташовується згори, інша – знизу, головний трюк полягає в тому, що одна камера відбивається у дзеркалі позаду неї. За допомогою двох камер відбувається поділ, утворюється немов зсув, так само, як це відбувається з нашими очима, коли ми дивимось на зображення».

Епічна тривимірна картина «Сталінград», присвячена переломній битві ІІ світової війни, вийде на екрани у жовтні наступного року. 

Copyright © 2012 euronews



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua