"Росспоживнагляд дозволив постачання українських сирів до Росії"

23 квiтня 2012

СИРНИЙ ЕКСПОРТ. Росспоживнагляд офіційно дозволив постачати на російський ринок сир трьох українських заводів, які раніше проінспектували російські експерти. За результатами перевірок, а також розроблених заходів з усунення виявлених недоліків прийнято рішення про відновлення постачання сирів ТОВ «Гадячсир», АТ «Пирятинський сир завод» (обидва - Полтавська обл.) та ПП КФ «Прометей» філії «Менський» (Чернігівська обл.) .

Також планується провести інспектування ще одного українського підприємства - ПАТ «Дубномолоко» (Рівненська обл.). 

ДОВІДКОВО

7 лютого Росія ввела заборону на ввезення до країни сирів деяких українських виробників через те, що продукція не відповідає техрегламенту Росії на молоко і молочну продукцію. Повідомлялося, що до складу деяких видів українських сирів, що імпортуються до Росії, входять рослинні жири. Особливу тривогу у російського контролюючого органу викликала продукція ЗАТ «Пирятинський сир завод», ПАТ «Великобурлуцький сироробний завод» (Харківська область), ВАТ «Звенигородський сироробний комбінат» (Черкаська область) і деяких інших підприємств.

17 квітня в Москві міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко і голова Росспоживнагляду Геннадій Онищенко провели переговори, за підсумками яких були досягнуті домовленості в питаннях врегулювання відносин відповідності стандартів української продукції, яка буде поставлятися на ринок РФ.

«STATUS QUO» 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua