"Розкритися талановитій молоді допоміг фестиваль "Кришталеві джерела""

Олександр ВЕРТІЛЬ
1 вересня 2011

ТВОРЧА КУЗНЯ. Двадцятий міжнародний молодіжно-дитячий фестиваль аудіовізуальних мистецтв «Кришталеві джерела» зібрав у Сумах майже 200 юних учасників з усіх куточків України,  а також Росії, Польщі, Франції. На розгляд журі вони представили велетенський творчий доробок: 80 кіноробіт, 142 — телевізійні і 29 радіопередач, 545 світлин.

Як наголосив голова Сумської облдержадміністрації Юрій Чмирь, подібне творче змагання допомагає юнакам і дівчатам сповна розкрити власні таланти, явити якісно нову інформаційно-мистецьку продукцію, в якій особливо зацікавлене сьогоднішнє суспільство. Отже область і надалі буде підтримувати «Кришталеві джерела», що вже стали своєрідним еталоном для молодих талантів.

Підбиваючи підсумки, журі відзначило високу майстерність юних режисерів, фотохудожників, теле- і радіожурналістів. Особливий успіх випав на долю дитячої студії «Хвилька» при FM-радіостанції «Житомирська хвиля», радіопередачі яких визнано кращими. Переможців і призерів визначено також у низці номінацій, передбачених умовами фестивалю.

У рамках мистецького свята пройшли численні майстер-класи, під час яких молодь переймала досвід іменитих майстрів ефіру, сцени і фотографії не тільки із Сум, а й з інших міст України.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua