"Розвідник знову в строю"

Олена ІВАШКО
3 листопада 2012

СТАРТ

ПАТ «Чорноморський суднобудівний завод» виконав перше замовлення з ремонту військових кораблів 

Малий розвідувальний корабель Військово-Морських сил Збройних сил України (ВМС ЗСУ) «Переяслав» уже зійшов зі стапелів заводу після комплексного оновлення. На черзі «Костянтин Ольшанський», «Придніпров’я» і «Кіровоград». Тендер на їх ремонт завод виграв ще у травні.

Як зауважив начальник управління експлуатації і судноремонту командування ВМС ЗСУ капітан 1 рангу Михайло Токар, працівники заводу  впорались із завданням у строк. «Переяславу» відновили підводну частину корпусу, спецозброєння, навігаційне обладнання, гвинто-рульовий комплекс і лінії валу. Екіпаж корабля теж не стояв осторонь і брав активну участь у відновленні палубних механізмів і фарбуванні надводного корпусу. При цьому особовий склад ніс службу за графіком і проходив бойову підготовку.

Корабель знімається з якоря. Фото надане автором

Це перша ластівка військового судноремонту, яка відкриває нові можливості для відновлення більшості кораблів вітчизняного флоту, переконаний Михайло Токар.

— Екіпаж вдячний підвищеній увазі уряду та Міноборони до забезпечення технічної готовності українського корабельного складу, — зазначив командир корабля капітан 3 рангу Дмитро Марков. — Сьогодні  прямуємо у пункт постійного базування і з нетерпінням чекаємо зустрічі з рідними. Вдячні чорноморцям за технічне оновлення «Переяслава» і сподіваємося, що найближчим часом воно йому не знадобиться.

Прощаючись із заводчанами, екіпаж корабля на знак подяки вручив чорноморцям символічний дарунок — фотографію МРК «Переяслав» з пам’ятним написом командира. «Цим подарунком покладено початок створенню нової експозиції у заводському музеї», — сказав гендиректор ПАТ «Чорноморський суднобудівний завод» Валерій Калашников, додавши, що ремонт інших трьох кораблів буде виконано вчасно за  затвердженими графіками. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua