"Розв’язка витіснить затори"

Павло КУЩ
14 червня 2012

ІНФРАСТРУКТУРА. У Донецькій області на 460 кілометрі автомобільної дороги державного значення «Знам’янка-Луганськ-Ізварине» введено в експлуатацію нову шляхову розв’язку. На згаданій реконструйованій ділянці перетинаються дві дороги державного значення і передбачається, що нині тут щодоби курсуватимуть майже 40—45 тисяч автомобілів. А для того, щоб зменшити навантаження на автошляхи, тут збудували дворівневу розв’язку, яка відповідає всім європейським стандартам. Прикметно, що рух транспорту тут відкрили напередодні проведення першого матчу Євро-2012 в Донецьку.

«Можливо, це не така масштабна подія, як відкриття стадіону чи аеропорту, однак якщо не буде доріг, не буде й розвитку інфраструктури, — зазначив віце-прем’єр-міністр — міністр інфраструктури Борис Колесніков, який взяв участь у відкритті шляхової розв’язки. — Донецьк готується до першого матчу Євро-2012: такі поєдинки як Англія—Франція відбуваються раз у 20 років і саме напередодні цієї спортивної події ми створили комфортні умови автомобілістам».

За словами начальника служби автомобільних доріг Донецької області Михайла Зварича, в останні місяці на шляховій ділянці позмінно цілодобово працювали 350 робітників, 250 автомобілів та 80 різноманітних механізмів. Зараз роботи з реконструкції та благоустрою вийшли на фінішну пряму і завершаться восени. Досі вже освоєно 304 мільйони гривень із 350, виділених на реалізацію цього проекту з державного бюджету. «Це саме той випадок, коли гроші витратили на поліпшення ситуації на цій ділянці дороги, — каже один із водіїв, який встиг переконатися у зручності шляхової розв’язки. — Нещодавно тут їхали, зціпивши зуби: «пробки», вибоїни… А тепер цей відрізок долаєш, не гаючи часу — з вітерцем». a 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua