"Роззброюйся! Мукачеве не повториться"

Роман КИРЕЙ
28 липня 2015

Тим, що різні підпільні виробники виготовляють і продають фальсифіковані спиртні напої, нині вже нікого не здивуєш. Однак нещодавно правоохоронці знайшли в гаражі, де розливали фальсифікат, щось значно серйозніше. Як виявилося, троє черкащан, які налагодили незаконне виготовлення та збут спиртової суміші (її реалізовували в маленьких магазинчиках Черкаської, Харківської та Житомирської областей),  назбирали вже цілий арсенал зброї та набоїв. Зрозуміло, речові докази  спрямували на експертизу, зловмисників затримали.

Оскільки такі випадки непоодинокі, обласну владу дуже тривожить ситуація з наявністю необлікованої зброї. Голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко навіть провів із цього приводу з керівниками районів селекторну нараду. На ній наголошували, що той, хто зі зброєю в руках боронить Україну від окупантів, — герой. А ось хто з автоматом і в камуфляжі «встановлює справедливість» у мирних містах і селах — злочинець. Прозвучав заклик негайно здати необліковану зброю.  

Як розповів начальник УМВС України в Черкаській області Владислав Пустовар, незареєстровану зброю вже вилучають. Що ж до конфліктів із застосуванням зброї із приводу збирання вирощеного врожаю, які одноразово траплялися торік, недавно зареєстровано чотири кримінальні провадження. Зброї на полях, на щастя, не було, правоохоронці сподіваються, що й не буде.

Міліція звертається до керівників комерційних структур, щоб вони не залучали до своїх конфліктів бійців АТО.

Черкаський обласний військовий комісар Євген Курбет наголосив:

«За безпеку Черкащини відповідатиме батальйон охорони чисельністю понад 400 осіб. При кожному районному військовому комісаріаті діятиме рота охорони, в якій більш як 100 військовозобов’язаних. Вони забезпечать надійну охорону і оборону важливих державних об’єктів, надійне функціонування органів державної влади, за потреби боротимуться з ворожими диверсійно-розвідувальними групами. Ці підрозділи з ротою охорони Черкас уже пройшли військові збори. Укомплектовані повністю, особовий склад відповідно підготовлений. Навчання показали високу мотивацію та готовність військових до виконання завдань. Ці підрозділи перебувають у розпорядженні голови облдержадміністрації як голови ради оборони області. Вони повністю забезпечені технікою та озброєнням».

Як повідомив командир військової частини Андрій Савчук, підрозділ Національної гвардії перебуває в області. У нього вистачить сил і засобів, щоб припинити діяльність будь-якого незаконного збройного формування. Мукачеве на Черкащині не повториться. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua