"Рух потягів у Крим відновлено"

Лариса КОНАРЕВА
18 травня 2012

АВАРІЯ

Вчора о 9 годині ранку пасажирські поїзди на Крим та з півострова пішли  за графіком

В середині дня 16 травня у Криму, неподалік залізничної станції «Червоні партизани» на перегоні Краснопартизанська — Урожайна, зійшли з рейок 19 вагонів вантажного потяга, що складався із 52 порожніх вагонів і рухався із Сімферополя до Джанкоя. Вагони вилетіли у хаотичному порядку, 5 із них упали на сусідню зустрічну колію, через що було заблоковано рух залізницею в обидва напрямки. Окрім цього, було пошкоджено три електроопори, що призвело до аварійного відключення електропостачання на цій дільниці дороги. В зону відключення електрики потрапив потяг №67 Москва — Сімферополь, що рухався до Криму. Його довелося відбуксувати на станцію Красногвардійська. З людей ніхто не постраждав.

Одразу до місця надзвичайної події були направлені ремонтні бригади з цієї станції та ремонтно-відновлювальний поїзд із Сімферополя. Туди ж прибули і підрозділи МНС із Сімферополя та Красногвардійського району. Зона аварії була оточена співробітниками МВС, створено штаб проведення робіт. Співробітники МНС забезпечували протипожежний стан.

Порожні вагони із зустрічної колії швидко прибрали, і рух було поновлено вже о 23 годині того самого дня. На колії, де сталася аварія, ремонтні роботи продовжувалися до 12 години наступного дня, але вже з 9 години ранку, за повідомленням прес-служби Придніпровської залізниці, пасажирські поїзди в обох напрямках йшли за графіком.

Оскільки рух на аварійній ділянці було припинено, сталася затримка в русі усіх потягів кримського напрямку на в’їзд та на виїзд. Під час аварії на підході були потяги з Москви, Мінська, Ковеля. Придніпровська залізниця та Кримська дирекція залізничних перевезень організувала забезпечення пасажирів потягів, які затрималися на станціях Елеваторна та Краснопартизанська, мінеральною водою, а на станції Сімферополя людям роздавали воду, чай, каву. Пасажирам, що затрималися на станціях Сімферополя та Джанкоя, запропонували безкоштовно скористатися послугами кімнат відпочинку та залів очікування. Для тих, хто забажав, було організоване перевезення до місця призначення автобусами.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua