"Рятувальник з 8-Г"

Наталя ЗВОРИГІНА
30 вересня 2011

ВЧИНОК. Днями до гімназії №50, що у Запоріжжі, завітали  представники обласного управління та районного відділу освіти, а також Головних управлінь МНС України в Дніпропетровській та Запорізькій областях, щоб   відзначити учня 8-Г класу Олександра Єнюкова. Як розповів  начальник Центру пропаганди ГУ МНС України в Дніпропетровській області Дмитро Вдовиченко, 17 серпня 2011 року на території Самарського району Дніпропетровської області через  сильні зливи та шквальний вітер повалилися дерева та обірвали лінії електропередач. Без електропостачання залишилися мешканці  будинків на  30-ти вулицях та 400 пацієнтів Дніпропетровської клінічно-психіатричної лікарні.

На той час Сашко Єнюков відпочивав у бабусі.

 Коли  сильна злива  та буревій скінчилися,  пішов гуляти на вулицю, — пригадав той день Сашко. — Побачив повалені дерева, розірвані дроти  лінії електропередач.

 

Перша нагорода за працелюбність. Фото автора

Він працював на рівні з дорослими — збирав і переносив зламані та розпилені гілки. Начальник Головного управління МНС України в Дніпропетровській області генерал-лейтенант служби цивільного захисту Віктор Бутківський побачив малого відчайдуху, і подякував за допомогу. А невдовзі Сашкові вручили грамоту та цінні подарунки. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua