"Рятуючи потопаючого, юнак пірнув в ополонку"

Владислав КИРЕЙ
23 лютого 2012

 

ПРИГОДИ. У Каневі, неподалік від гідроелектростанції, під кригу провалився рибалка. Невідомо, якою б була його доля, якби крик про допомогу не почула компанія молодих людей. Хлопці саме вийшли з магазину, як крізь тріск скреслої криги хлопці раптом почули крик про допомогу. Одразу побігли на берег, де за кілька метрів від берега побачили у воді людину. Швидко повідомивши місцевих рятувальників, один із хлопців, 25-річний Юрій Стратійчук, скинув верхній одяг і, не розмірковуючи про власну безпеку, пірнув у ополонку.

Ще до прибуття рятувальників, Юрію, разом із друзями вдалося врятувати рибалку. Згодом з крижаної води на берег друзі допомогли вибратися і його рятівникові. На відміну від хлопців, які пішли, щоб їх не запідозрили в неправдивому повідомленні, Юрій разом із потерпілим вирішили дочекатися підрозділ МНС, повідомили, де живуть. Рибалка  подякувавши за порятунок, побіг грітися додому.

Самого ж рятувальника довелося рятувати від переохолодження вже працівникам Канівського райвідділу МНС. Хлопця спочатку відігріли в автомобілі, а згодом доставили до міської лікарні, де після огляду йому лікарі поставили діагноз «загальне переохолодження тіла». Проте лікуватися молодий чоловік не залишився. Його товариші, які весь час були поруч, забрали його додому, зазначивши, що найкращими ліками для нього буде щире тепло справжньої дружби.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua