"Садочок — для особливих дітей"

Людмила ЩЕКУН
26 жовтня 2012

ОСВІТА. В Ялті завершили реконструкцію колишнього будинку дитини, в якому відкрили Центр інклюзивної освіти для дітей дошкільного віку. Новий заклад розрахований на 80 дошкільнят, з яких 30% місць буде надано дітям з обмеженими фізичними можливостями. «Моїй дитині такий садочок потрібен не стільки для навчання, скільки для спілкування з однолітками, для адаптації у соціумі, — говорить мама 4-річної Аділє Едемової, яка тільки нещодавно, поборовши хворобу, почала ходити і розмовляти. — Вдома я їй цього дати не можу».

Загальна вартість всіх робіт становить майже 2,5 мільйона гривень. Більшу частину суми виділив ялтинський меценат Олексій Гринцевич, решта була направлена з міського бюджету. За короткий термін приміщення відремонтували всередині і ззовні, замінили вікна й двері, оновили мережі водо- та теплопостачання, встановили нову сантехніку. А щоб дітки з обмеженими фізичними можливостями змогли діставатися навчального закладу без перешкод, місто придбало спеціальний автобус, обладнаний пристроєм для піднімання візків. Остаточно свої двері для дітей центр відкриє 1 січня 2013 року.

Під час урочистого відкриття заступник міського голови Ялти Олена Юрченко запевнила: «Ялта стане першим містом в Україні, де з’явиться повний ланцюжок інклюзивної освіти: дошкільний заклад—школа—ВНЗ». Вона також додала, що в Кримському гуманітарному університеті вже кілька років діє факультет, де навчається молодь з обмеженими фізичними можливостями. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua