"«Самі ви — рогаті лосі!»"

Павло КУЩ
17 листопада 2012

ПРОТЕСТ. У Донецьку відбулася акція «СтопХам» проти власників автомобілів, які паркуються як попало.

Чолов’яга був сердитим, аж іскри з нього навсібіч сипалися.

— Самі ви лосі! — гримів він, здираючи наліпку з лобового скла. — Шкода, що не застав тут нікого: комусь роги відламав би! Знайшлися любителі міста! Взяли б ліпше віники й дорогу підмели…

Наклейок вистачить всім, обіцяють учасники акції «СтопХам. Фото автора

Побурчавши трохи, грюкнув дверцятами, спересердя газонув і таки звільнив непристосоване для паркування місце. Інші водії, які цього дня поплатилися за звичку паркуватися де доведеться, також були не в захваті від акції «СтопХам», яку вчинили в Донецьку активісти однієї з місцевих громадських організацій. Повернувшись до автомобілів, які залишили, приміром, на проїжджій частині чи тротуарі, узріли на лобовому та задньому склі круглу наліпку із зображенням голови лося в обрамленні слів: «Я не люблю своє місто і паркуюся, де хочу!»

Не секрет, дорожні затори в перенасиченому транспортом мегаполісі виникають ще й через те, що водії нерідко залишають свої автомобілі в заборонених для стоянок місцях. А оскільки боротьба місцевої влади та правоохоронців із цим явищем поки що триває з перемінним успіхом, свою допомогу запропонували активісти громадської організації. У перший рейд вийшли всього п’ять осіб і за дві години встигли «обслужити» майже дві сотні автомобілів, які стояли «не там». Цікаво, що водії, яких тут застали, знизували плечима, зиркали з-під лоба, але слухняно перепарковували автомобілі. А ось відсутні в цей час господарі потім зі злістю віддирали зі скла колоритні наклейки і, схоже, подумки вже підшуковували такі місця стоянок, де їх оминули б увагою учасники акції. Тим паче, що вони пообіцяли: в наступний рейд вийде набагато більше активістів, і наклейок з головою лося вистачить майже на всіх порушників.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua