Євросоюз продовжив термін чинності санкцій проти Росії до 15 березня 2016 року. Таке рішення ухвалили глави МЗС країн-членів ЄС на зустрічі Ради Євросоюзу в Брюсселі, повідомляє EU Observer.

Євросоюз ухвалив санкційний перелік із прізвищ російських чиновників і політичних діячів у березні 2014 року. Приводом для цього стала анексія Криму Росією та розгортання воєнного конфлікту на Донбасі за прямого втручання і підтримки Кремля.

У Брюсселі уклали список із прізвищ тих російських посадовців, які були причетні до розгортання агресії проти України. Серед них спікер Держдуми Сергій Наришкін, голова Ради Федерації Валентина Матвієнко, радник Путіна Сергій Глазьєв, глава президентської адміністрації Сергій Іванов, пропагандист Дмитро Кисельов, самопроголошене керівництво окупованого Криму і псевдореспублік на сході України та інші.

Загалом до переліку увійшло 150 російських політиків і 37 компаній. Нові санкції передбачають візову заборону для цих осіб на в’їзд на територію ЄС, а також заморожування активів у європейських банках.