"Саркофагу вогонь не загрожує"

11 серпня 2015

Фахівці ДСНС і зони відчуження істотно скоротили площу горіння в Чорнобильській зоні, де ще 8 серпня виявили три осередки поширення вогню. Роботи проводять в районі сіл Ковшилівка і Поліського, задіяно 117 чоловік особового складу ДСНС та Чорнобильської пущі, 22 одиниці техніки, зокрема 2 літаки і вертоліт. Про це повідомила заступник міністра екології та природних ресурсів Світлана Коломієць.

«Спалах стався в одній з найчистіших частин зони, радіаційної небезпеки немає. Ситуація контрольована, триває гасіння окремих осередків у межах контрольованого периметра пожежі», — цитує слова фахівця прес-служба Мінприроди. Нічого катастрофічного, що могло б негативно впливати на довкілля та населення, не сталося. Могильники закриті верхнім шаром землі, і великого викиду радіації бути не може.

Саркофаг знаходиться досить далеко, і там передбачено спеціальну охоронну зону та охоронний периметр, спроектовані з урахуванням сучасних технічних вимог. А підприємство «Чорнобильська пуща» працює над системною організацією протипожежних заходів.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua