"Саркозі оголошує реформи, сподіваючись на перемогу"

30 сiчня 2012

ЗВЕРНЕННЯ ДО НАЦІЇ. Президент Франції Ніколя Саркозі сказав в інтерв’ю французьким тележурналістам, що Європа вже подолала найгіршу фінансову кризу в своїй історії.

Виступ Саркозі в ефірі національного телебачення транслювали 9 телеканалів. У ньому президент оголосив про низку економічних реформ, спрямованих на створення робочих місць та підвищення ефективності французької економіки.

Саркозі вважає, що засади фінансової стабільності в Європі вже створено, хоча подолати економічну кризу ще не вдалося.

«Заходи, до яких вдалася Франція, заходи регулювання економіки, запропоновані Європою та G20, призвели до стабілізації. Фінансова криза в країні вщухає, Франція вже не перебуває на краю прірви. Всі наші зусилля мають бути зосереджені на подоланні економічної кризи».

Протягом годинного інтерв’ю президент детально зупинився на заходах подолання безробіття. Рівень безробіття у Франції зараз – найвищий за 12 років. Він запропонував підвищення ставки податку на додаткову вартість та збільшення рівня соціального податку CSG.

Деякі прихильники Саркозі назвали запропоновані ним заходи «електоральним самогубством». Сам президент ще не оголосив про намір балотуватися на виборах.

Copyright © 2012 euronews



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua