"Саркозі погрожує вийти з Шенгенської угоди"

12 березня 2012

ПЕРЕДВИБОРЧА РИТОРИКА. Франція може призупинити участь у Шенгенській угоді, якщо митний союз не робитиме реальних кроків для захисту кордонів ЄС від нелегальної імміграції. Про це сказав президент Ніколя Саркозі на передвиборчому мітингу в неділю:

«Франція нині вимагає закріпити частку загального ринку за європейськими малими та середніми підприємствами. Якщо за рік ми не зможемо цього домогтися на рівні ЄС, Франція запровадить власну Хартію для малого і середнього бізнесу аж поки переговори не матимуть успіху».

Також у разі обрання на другий термін він пообіцяв захищати не лише кордони держави, а і її бізнес.

«Шенгенська угода більше не відповідає серйозності ситуації. Вона потребує перегляду. Ми маємо запровадити струкнурні реформи до Шенгену, так само як ми нещодавно реформували євро. Ми не можемо дозволити керувати потоком мігрантів лише судам та технократам».

«Думаю, кампанія Саркозі зміщується вправо, щоб здобути голоси тих виборців, які планували голосувати за Марін Ле Пен. Однак чимало її прихильників брешуть соціологам щодо власного вибору і ці приховані голоси – реальна загроза для Саркозі», – попереджає керівник паризького бюро газети New York Times Стівен Ерлангер.

Конкуренти Саркозі почули в його словах передвиборчу риторику:

«Що це означає – вийти з Шенгену? Я скажу вам: це означає знову поставити загорожу і митників між Францією та Іспанією, між Францією та Італією, між Францією та Німеччиною. Ви вірите в це?»запитав Франсуа Байру.

Кампанія Саркозі набуває «правих» відтінків, щоб здобути голоси виборців Марін Ле Пен – кажуть аналітики. Марін Ле Пен – кандидат у президенти від ультраправого Національного фронту. Вона – дочка ветерана французької політики Марі Ле Пена, який і заснував цю партію. Нині Марін – третя у перегонах, однак, не виключено, що саме вона, як колись її батько, вийде у другий тур.

Саркозі потрібні її відсотки, щоб наздогнати основного конкурента Франсуа Олланда. За даними досліджень, соціалістові довіряють 29 процентів виборців, що на 2 більше, ніж Саркозі.

Copyright © 2012 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua