"Саркозі та Олланд взяли участь у заочних теледабатах"

27 квiтня 2012

НА ФІНІШНІЙ ПРЯМІЙ. Суперники у боротьбі за крісло президента Франції дали перехресне інтервю телеканалу France 2. В студії кандидати не перетнулися – вони виступали по черзі. Франсуа Олланда журналісти намагалися загнати в кут питанням про те, чи не забагато у Франції мігрантів.

«Іноземних громадян, які перебувають на території Франції законно, ніхто нікуди не висилатиме. А от тих, хто живе тут у нелегальному статусі, відправлять за межі країни. Я не можу висловлюватися ясніше. Ті, хто має право бути тут, залишаться. Тих, хто не має такого права, більше тут не буде», – відповів кандидат-соціаліст.

Боротьба з нелегальною міграцією – чи не головний пункт програми крайньоправої Марін Ле Пен. Лідерка «Національного фронту» у першому турі фінішувала третьою і тепер голоси її виборців можуть стати вирішальними для чинного президента.

«За пані Ле Пен проголосувало близько шести з половиною мільйонів французьких громадян. Усіх цих виборців не можна назвати відщепенцями і прибічниками крайньоправих поглядів. Їхнє голосування не було протестним. Голосувати за конкретні ідеї їх змусила криза. Тому це проблема не правих, а всієї Франції», – заявив Ніколя Саркозі.

Саркозі чи Олланд – вирішить другий тур виборів 6 травня. За даними опитувань, кандидат-соціаліст на 8-10% випереджає чинного господаря Єлисейського палацу. 

Copyright © 2012 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua