"Секрет успіху людини слова"

22 червня 2016

З роси і води, многая літа! Фото автораЗначна заслуга в цьому його керівника Володимира Радіона. Торік за неабиякий особистий внесок у соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки, високий професіоналізм та з нагоди 24-ї річниці Незалежності України йому присвоєно почесне звання «Заслужений лісівник України». Висока відзнака не розхолодила, а змусила зробити переоцінку пройденого шляху та посилити вимоги до себе.

Майже чотири сотні маневичан, що працюють на цьому підприємстві, цінують свого лідера за суворий, але справедливий характер, непересічний талант бачити перспективу і вміння знайти підхід до кожної людини. Він обов’язково в домовлений день виконує обіцяне. Міцне його слово, до речі, в минулому часто виручало у ситуаціях, коли «платити треба було, а не мали чим». І партнери, знаючи порядність Радіона, йшли йому назустріч.

А ще колеги шанують свого керівника за викриття на підприємстві «мутних» схем, що в минулому давали змогу сумнівним партнерам паразитувати на лісгоспі.

Управлінська команда маневицького підприємства нині не лише вміло керує складним господарством, до якого входять найпотужніший в області лісопереробний комплекс, консервний цех, гараж та дев’ять лісництв, а й відновлює призабуті промисли. Зокрема запущено цех з переробки хвойної лапки, що раніше спалювали, натомість тепер отримують цілющий хвойний екстракт та додаткові прибутки.

Отримані від переробки деревини та консервування березового соку, дикорослих ягід, а також грибів гроші дали змогу цьому державному підприємству стати найприбутковішим у системі. Цей статус, судячи з нинішніх економічних показників, вдається зберігати й досі.

Завдяки заробленим неабияким коштам лісгосп не тільки успішно провів лісопосадкову кампанію і забезпечив відновлення та посадку культур сосни більш ніж на півтисячі гектарів, а й виплачує найвищу в райцентрі заробітну плату — у середньому це понад вісім тисяч гривень, що для поліського регіону доволі пристойний показник. Отож не дивно, що нині директор охоче спрямовує частину зароблених коштів на соціально важливі програми. Скажімо, безкоштовно видають дрова та матеріали для будівництва учасникам АТО, ветеранам виробництва. В район бойових дій постійно відправляють вагони з дровами, будівельні матеріали, а вантажним транспортом — консервну продукцію. Нині ретельно утеплюють виробничі приміщення, чого не побачиш в інших лісгоспах. А профспілкова організація підприємства дотує відкрите спеціально для працівників лісгоспу кафе, тож вони можуть замовити собі тут повноцінний обід усього за 10 гривень.

Сьогодні давній друг «Урядового кур’єра» Володимир Олександрович Радіон святкує ювілей: життя виставило йому дві п’ятірки. Колектив редакції приєднується до численних привітань, які лунають на адресу заслуженого лісівника України. До сотні літ вам, здоров’я й удачі! 

Валерій МЕЛЬНИК
для «Урядового кур’єра» 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua