"Сектор Газа: за крок до примирення"

21 листопада 2012

ЗБРОЙНИЙ КОНФЛІКТ. «Працювати разом з Єгиптом та Ізраїлем, аби досягти перемир’я у Секторі Газа вже найближчими днями», – пообіцяла держсекретар США Гілларі Клінтон.

Разом з ізраїльським прем’єром Біньяміном Нетаньяху вона дала спільну прес-конференцію в Єрусалимі, перервавши своє азійське турне.

Напередодні Хамас та Ізраїль попри посередництво Єгипту у Каїрі так і не змогли домовитися про перемир’я. Хоча здавалося, що сторони були вже за крок до припинення вогню, яке мало набрати чинності опівночі.

«Єдиний вихід – це досягнення безпеки та довготривалого і справедливого миру. Ця остання криза доводить, наскільки важливо спрямовувати зусилля саме на це комплексне завдання. Отже, наступними днями США працюватимуть разом з нашими партнерами тут в Ізраїлі та у регіоні, аби знайти вихід, що гарантуватиме безпеку ізраїльському народу, полегшить життя жителям Сектора Газа та стане кроком до тривалого примирення».

Далі Гілларі Клінтон поїде на Західний берег, аби зустрітися із палестинськими лідерами, а потім долучиться до перемовин у Каїрі.

Copyright © 2012 euronews



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua