"Села стали ближчими"

Валерій МЕЛЬНИК
15 липня 2011

ГАРНИЙ ЗНАК. Новий міст замість аварійного постав між селами Березичі і Нові Березичі у Любешівському районі, що на Волині.

Менше трьох тижнів знадобилося військовослужбовцям з Новограда-Волинського, аби звести його через річку Стохід. Як розповів голова райдержадміністрації Василь Корець, він не тільки суттєво скоротив час і витрати пального на приватні поїздки, а й полегшив доступ до районного центру, забезпечив умови для динамічнішої роботи працівників екстрених служб.

Міст обійшовся у 350 тисяч гривень, причому 99 тисяч із них — особисті гроші уродженця Любешівського району, нині першого заступника голови Верховної Ради Адама Мартинюка.

2011-й залишиться у пам’яті жителів району низкою непересічних подій, що засвідчили — українська економіка дедалі активніше долає наслідки світової економічної кризи. Серед них, зокрема, — пожвавлення будівництва соціальних об’єктів. Недавно відкрився храм у селі Підкормілля, на черзі — здача в експлуатацію відреставрованих Будинків культури у Щитині і Великій Глуші, врочистості у новозбудованих Будинку культури та лікарні у найдовшому селі області — Ветлах. Закладений камінь вже і під будівництво школи у селі Гірки, що знаходиться на самому краю поліської глибинки.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua