"Село – з музикою"

Олена ІВАШКО
25 сiчня 2012

ГЛИБИНКА. Два сільських клуба Миколаївської області отримали сучасну музичну апаратуру. Місяць тому жителі села Степанівка Веселинівського району звернулися з проханням до голови облдержадміністрації М.Круглова з проханням допомогти у придбанні апаратури для місцевого клубу. За допомоги спонсорів клуб в цьому селі отримав сучасну апаратуру. Як зазначила завідуюча Степанівським клубом Олена Гембицька, «для нас такі подарунки, як сучасні колонки, підсилювачі, радіомікрофони, мікшери та навіть ноутбук, надзвичайно необхідні. З 92 односельців самодіяльністю активно займаються лише шестеро дорослих, залучаються діти.

Відтепер працювати буде легше, тому що з’явився музичний супровід для наших виступів».

Таку ж апаратуру отримав і будинок культури сусіднього села – Миколаївки. Директор Миколаївського сільського будинку культури Олена Бриль розповіла, що вже 18 років працює на цій посаді, і такого обладнання у сільському будинку культури ще не було. Творчому колективу частенько доводилося «вивертатися», щоби організувати виступ. «Щоразу, – розповідає директор, – коли ми проводили який-небудь захід, доводилося звертатися в районний будинок культури з проханням позичити техніку хоч на день. Тепер маємо можливість проводити вечори відпочинку, а вони в селі дуже популярні. Ми будуємо великі плани щодо подальшої програми нашого творчого колективу». Всього у Миколаївському сільському будинку культури працює п’ять гуртків, де займаються 37 дітей. Крім того, тут є і дорослий творчий колектив.

Взагалі проблема діяльності будинків культури в Миколаївській області особливо актуальна. Як зазначає голова обласної ради Ігор Дятлов, якщо недобудованих будинків культури до 2001 року ще з радянських часів в Миколаївській області залишалося два, то за останні роки це число збільшилося до 120. Тільки за 2011 рік відреставровані 20 сільських будинків культури.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua