"Сенатори США підтримали кандидатуру Джона Керрі на посаду держсекретаря"

25 сiчня 2013

КАДРИ. У доброзичливій атмосфері комітету Сенату у закордонних справах захищав свою кандидатуру на посаду державного секретаря США Джон Керрі.

Саме цей комітет 69-річний Керрі очолював упродовж минулих 4 років.

Профільний комітет визначатиметься щодо кандидатури Керрі наступного тижня. Після цього, чи затверджувати на посаді запропонованого Бараком Обамою кандидата, вирішуватиме Сенат.

У четвер навіть провідні члени комітету-республіканці не приховували, що вважають сенатора від штату Массачусетс найкращим кандидатом на зміну Гілларі Клінтон.

«Пропоную, незважаючи на партійні відмінності, об’єднати зусилля і проявити економічний патріотизм, усвідомлюючи, що сила Америки та її перспективи у світі залежать від результатів удома», – сказав Керрі колегам-сенаторам.

Серед іншого, Керрі пообіцяв на новій посаді домогтися дипломатичним способом відмови Ірану від своєї ядерної програми.

«У наступні чотири роки президентові Обамі та держсекретареві Керрі доведеться нарешті вирішити, чи завдавати удару по Ірану. Важко уявити, що ще чотири роки триватиме процес створення Іраном ядерної зброї, а її так і не створять. Тож це вирішальний час», – вважає політолог Майкл О‘Ганлон з Brookings Institution. 

Copyright © 2013 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua