"Сепаратисти вбивають заради задоволення"

18 серпня 2015

У вітчизняному оборонному відомстві та міжнародних структурах, покликаних сприяти врегулюванню ситуації на Донбасі, обурені цинічними обстрілами бойовиків українських населених пунктів, під час яких постраждали мирні жителі районів, прилеглих до Маріуполя. Рішенням місцевої влади вчора у Маріуполі оголосили днем жалоби.

Напередодні, порушуючи мінські домовленості, російсько-терористичні угруповання обстріляли мирні населені пункти, внаслідок чого загинули двоє та поранено шестеро місцевих жителів Маріуполя, серед яких і неповнолітня дитина.

Від дій бойовиків у Сартані (Іллічівський район Маріуполя) зруйновано понад 50 житлових будинків, зокрема п’ять прямими влученнями ворожих снарядів. Комунальні служби разом із військовими відновлюють подачу електроенергії та водопостачання. Сапери — військові та ДСНС — перевіряють територію населеного пункту на небезпечні вибухові предмети і нездетоновані снаряди, триває обстеження території. Спостерігачі Моніторингової місії ОБСЄ прибули в Сартану й детально зафіксували наслідки обстрілу.

У населеному пункті створено оперативний штаб у складі представників органів виконавчої влади, військових та ДСНС задля фахової оцінки наслідків обстрілу та надання необхідної допомоги всім постраждалим.

Після кожного такого обстрілу внаслідок цинічного нехтування мирними домовленостями страждають невинні люди, й часто — діти. Обстріли мирних населених пунктів, йдеться у повідомленні Міноборони, ще раз доводять, що людське життя для представників незаконних збройних формувань — ніщо на шляху досягнення власних амбіцій та збагачення.

 Михайло ЮРЧЕНКО
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua