"Сербія обрала нового президента"

21 травня 2012

ПРЕЗИДЕНТСЬКІ ВИБОРИ. Лідер опозиційної Сербської прогресивної партії Томислав Ніколич переміг на виборах президента Сербії з результатом 50,21%. Другий кандидат, глава Демократичної партії і вже екс-президент Борис Тадич набрав 46,77% голосів, повідомляє УКРІНФОРМ.

За Т. Ніколича проголосували 1,52 млн сербів, а за Б. Тадича - 1,49 млн. Явка в другому турі виборів виявилася низькою: за дві години до закриття виборчих дільниць вона становила менш як 37%. За підсумками голосування явка склала 46%.

Т. Ніколич пообіцяв, що Бєлград не зверне з європейського шляху. «Що я обіцяв, те і маю намір виконувати - Сербія не зверне з європейського шляху. Сербія хоче захистити свій народ у Косово і Метохії. Ці вибори не були референдумом з приводу того, хто поведе Сербію в ЄС, а хто ні», - заявив він.

Як відомо, Т. Ніколич є главою Сербської прогресивної партії, у минулому був одним із керівників Сербської радикальної партії. Особливістю його політичної програми є не лише зміцнення відносин з Росією, а й розвиток зв'язків із Євросоюзом. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua