"Сертифікат, який дає путівку в життя"

29 березня 2016

Відповідь на запитання чому більшість випускників радянської школи не володіла іноземними мовами, лежить на поверхні: вони їм не були потрібні. Зовсім інша ситуація склалася нині. І не лише тому, що масового характеру набула еміграція, міжнародний туризм, навчання за кордоном, бізнесові та політичні стосунки з представниками різних країн. Окрім того, багато зарубіжних фірм працює в Україні, й навіть вітчизняні часто вимагають вказувати в резюме знання іноземної. Та врешті знання мов може свідчити про освіченість і широкий світогляд людини, даючи змогу їй почуватися вільно будь-де.

Тож нині вивчення іноземних мов – не лише обов’язкова складова освітнього процесу дітей, а й часто нагальна потреба дорослих. Програм, шкіл, курсів, які навперебій пропонують свої послуги, обіцяючи досконале оволодіння мовами міжнародного спілкування чи навіть екзотичними ,– хоч відбавляй. З усіх цих привабливих варіантів треба обрати той, який дасть найбільший ефект від витраченого часу і грошей.

Сертифікат IELTS на сайті http://www.tower.ua/ielts/ – саме те, що ви шукаєте. Адже сертифікат IELTS, який видають після закінчення навчання, потрібен для вступу на навчання у виші, де студенти навчаються англійською мовою. Без доброї підготовки і складання тесту IELTS не можна імігрувати в Австралію, Нову Зеландію, США, Великобританію чи Канаду. Та й навіть відкриваючи робочі візи в англомовні країни доведеться пройти групову чи індивідуальну підготовку і отримати сертифікат IELTS. З ним на роботу влаштуватися значно простіше, адже документ визнають великі компанії в усьому світі.

Для тих, хто сумнівається, ось лише кілька переваг тесту IELTS перед іншими: аудіювання, читання і письмо претенденти складають у паперовому вигляді, що дає навички хорошого писання. Розмовну спроможність кандидата визначає екзаменатор в особистій бесіді. Тести пропонують різної складності (загальна версія General Training і академічна – Academic Module) залежно від того, який рівень знань потрібен.

Скажімо, для сантехніка чи електрика достатньо 6.0 за кожною з навичок IELTS (сприйняття іноземної мови на слух, читання, розмова та письмо). Для управлінця цього замало: тут потрібен сертифікат IELTS з рівнем не нижче від 7.0, та ще й треба скласти академічну версію.

У Києві скласти іспити можна у двох центрах. Причому два рази на місяць з небезмежною кількістю перескладання. Тим, хто ще не готовий до такого серйозного кроку, надається можливість підвищити свої знання у спеціальних підготовчих центрах. Можна отримати й безплатну допомогу в підготовці до іспиту. Для цього створено розділ IELTS Writing на головній сторінці сайту, з якого дозволено скачати письмові відповіді із найрізноманітніших тем Writing Task 1 іTask 2 та додаткові матеріали для удосконалення знань.

Головне – не опускати рук, якщо скласти тест з першого разу не вдалося. Але й не бути самовпевненим і до перескладання ретельно готуватися, не сподіваючись лише на добрі знання, здобуті у спеціалізованій школі чи виші. Якщо є сумніви, що самостійно здолати шлях до омріяного сертифіката IELTS не вдасться, можна обрати найбільш підходящий варіант вдосконалення знань: готуватися сам на сам із викладачем в офісі чи замовити заняття онлайн через скайп. А після закінчення підготовчого курсу – скласти пробний IELTS test, який імітує справжній екзамен.

Ольга КОНДРАТЮК
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua