"Сертифікат якості столичному перинатальному"

13 лютого 2013

АКЦЕНТ. Національний проект «Нове життя» реалізується в усіх регіонах нашої держави. Про це заявила перший заступник Глави Адміністрації Президента Ірина Акімова на церемонії вручення сертифіката відповідності стандарту ISO 9001 Київському перинатальному центру. За її словами, вже відкрито вісім таких медичних закладів і в них народилося близько 20 тисяч малюків. Однак столичний перинатальний центр першим в нашій країні отримав високе міжнародне визнання у сфері якості надання медичних послуг. У грудні 2012 року він успішно пройшов міжнародний сертифікаційний аудит системи менеджменту якості на відповідність вимогам ISO 9001. Аудит був проведений провідним сертифікаційним органом Бюро Верітас Сертифікейшн.

Ірина Акімова наголосила, що найголовніше в цьому проекті — абсолютно новий підхід до медичного обслуговування. «Це концепція справедливості і рівного доступу жінок, у яких є проблеми і які повинні стати матерями. Рівного доступу малюкам, які народжуються проблемними і повинні отримати свій шанс на життя», — сказала вона, зазначивши, що від початку реалізації проекту «Нове життя» поліпшилися показники якості меддопомоги, знизилася смертність серед дітей та матерів.

Ірина Акімова звернула увагу присутніх і на головний принцип проекту «Нове життя». «Цей принцип — забезпечити доступ будь-якої жінки, в якої є в цьому потреба», — передає слова посадовця прес-служба Президента.

Вона також високо оцінила роботу Київського перинатального центру, нагадавши, що заклад розпочав роботу в оновленому вигляді — за новими медичними стандартами — рік потому.

А з отриманням сертифіката посадовець привітала медичних працівників закладу. «Дуже приємно приїхати сьогодні сюди, щоб узяти участь у процедурі вручення сертифіката ISO 9001, який підтверджує, що в цьому перинатальному центрі є процедури управління якістю, зокрема внутрішній моніторинг, перевірка відповідності всім стандартам якості», — сказала перший заступник Глави АП.

У свою чергу Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов подякував працівникам цього центру за високу якість роботи. «Без ініціативи колективу та його керівника ми не мали б такого прекрасного проекту з таким ефективним результатом», — сказав він та додав, що в Києві з’являться ще два перинатальні центри (один планується відкрити цьогоріч).

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua