"Сезон без аварій — не привід розслаблятись"

Інна КОСЯНЧУК
31 сiчня 2013

СЕЛЕКТОРНА НАРАДА. Цьогорічний зимовий сезон у житлово-комунальному господарстві проходить більш-менш спокійно, без властивих у минулому авральних ситуацій. Однак для комунальників  це не привід розслаблятися, адже попереду ще півзими. 

— Нам вдалось запобігти серйозним аваріям та надзвичайним ситуаціям. Але треба пам’ятати про необхідність достатньої кількості пально-мастильних матеріалів та піщано-соляної суміші, ремонтних матеріалів, повну готовність спеціальної техніки, пересувних електростанцій для електропостачання об’єктів життєзабезпечення населення. В першу чергу котелень, водогонів та каналізаційних мереж у разі знеструмлення населених пунктів, — підкреслив міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Темник під час селекторної наради з керівниками регіонів, яка пройшла у вівторок у Будинку уряду. 

Подякувавши головам облдержадміністрацій за уникнення аварій на системах життєзабезпечення під час свят, міністр зауважив, що нині, у зв’язку з різким зниженням температури, про всяк випадок треба забезпечити необхідну кількість ємностей та техніки для доставки води, у разі припинення водопостачання, та достатню кількість ремонтних матеріалів.

Як повідомила прес-служба Мінрегіону, міністр також закликав учасників наради реагувати на звернення громадян про ускладнення в роботі опалення та водопостачання. Він поінформував, що нині уряд знизив мінімальну кошторисну вартість інвестиційних програм (проектів), які можуть реалізуватися за рахунок бюджетних коштів Державного фонду регіонального розвитку.

— Для об’єктів регіонального, міжрегіонального та обласного значення кошторисну вартість зменшено з 5 до 1 мільйона гривень. Для проектів районного значення та тих, що спрямовані на розв’язання проблем однієї або кількох територіальних громад, міст районного значення, сіл, селищ — з 1 мільйона до 200  тисяч гривень, — зазначив  міністр.  



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua