"«Шахтар» — перший півфіналіст Кубка України"

Оксана ГОЛОВКО
29 березня 2016

У неділю відбувся перший з чотирьох матч-відповідь 1/4 фіналу Кубка України — між «Шахтарем» і «Ворсклою». Полтавці зуміли здолати фаворита, та за сумою двох зустрічей у передостанню стадію турніру вийшли «гірники».

Підопічні Мірчі Луческу були номінальними господарями на київській «Оболонь-Арені». У дебюті володіли перевагою, однак пропустили зі штрафного — на 28-й хвилині ідеальний постріл вдався Дмитрові Хльобасу. Після перерви натиск «Шахтаря»  призвів до порушення правил суперником  і пенальті, який реалізував Бернард.

Наприкінці матчу «Ворсклу» кілька разів  виручав воротар Непогодов, а ось голкіпер «Шахтаря» Сарнавський пропустив  — на 89-й хвилині  дубль оформив Хльобас. Перемога не дала змоги  полтавській команді пройти далі, оскільки  в першому поєдинку «гірники» розгромили суперника — 4:0.

Попри вихід у наступну стадію турніру, Мірча Луческу залишився незадоволений поразкою і діями команди. «Ми створювали багато моментів, задоволений атакуючими діями, але не задоволений тим, що не були повністю сконцентровані в нападі і коли пропускали два м’ячі. Не дуже задоволений парою захисників Ордець — Кривцов. Вони припустилися помилок, також було багато непотрібних фолів. Сподіваюся, за період до матчу з «Брагою» ми все-таки підкоригуємо їхню  гру».

А головний тренер «Ворскли» Василь Сачко  визнав: «Протистояння «Шахтар» — «Ворскла», на жаль, закінчилося ще в Полтаві. Ставили перед хлопцями завдання зіграти тільки на позитивний результат. Для нас це дуже важлива перемога, враховуючи, що «Шахтар» сильніший і йде далі в кубковій сітці. А нам ця перемога додасть віри в себе, і, гадаю,  вона піде команді в залік.  «Шахтареві» бажаємо успіхів і удачі в Лізі Європи! Це одна із сильних континентальних команд з хорошими виконавцями і тренером», — цитує тренера полтавців офіційний сайт клубу.

В інших чвертьфінальних матчах-відповідях 6 квітня зіграють «Зоря» — «Волинь», «Динамо» — «Олександрія» та «Дніпро» — «Сталь». 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua