"«Шахтар» зіграє з «Андерлехтом»"

27 лютого 2016

В 1/8 фіналу Ліги Європи УЄФА донецька команда двічі зустрінеться з бельгійським клубом з Брюсселя. Такий результат жеребкування, яке відбулося вчора у швейцарському Ньоні.

До наступного раунду плей-оф донеччани потрапили завдяки виїзній перемозі з рахунком 3:0 над німецьким «Шальке-04». Українці забили всі м’ячі на контратаках: у першому таймі «гірники» відкрили рахунок завдяки класному удару Марлоса п’ятою з розвороту, а після перерви ще двічі засмучували німецького голкіпера Ферманна — Феррейра на 63-й хвилині та Коваленко на 77-й.

«Ми готувалися саме до такої гри, знали, що «Шальке» кинеться вперед. Вони не могли чекати, а ми могли собі це дозволити і дочекалися своїх шансів. Дуже організовано зіграли в захисті і в контратаках. Всі голи були забиті після продуманих дій в атаці», — прокоментував гру своїх підопічних у Гельзенкірхені головний тренер «Шахтаря» Мірча Луческу.

Успіх «гірників» особливо надихає з огляду на кадрові проблеми команди. Водночас Мірча Луческу зазначив, що вони поки що не готові до боротьби за титул Ліги Європи, хоча намагатимуться пройти якомога далі.

Пари команд, які зустрінуться в 1/8 фіналу Ліги Європи:

Шахтар (Україна) — Андерлехт (Бельгія)

Базель (Швейцарія) — Севілья (Іспанія)

Вільярреал (Іспанія) — Байєр (Німеччина)

Атлетик (Іспанія) — Валенсія (Іспанія)

Ліверпуль (Англія) — Манчестер Юнайтед (Англія)

Спарта (Чехія) — Лаціо (Італія)

Боруссія Д (Німеччина) — Тотенгем (Англія)

Фенербахче (Туреччина) — Брага (Португалія)

Згідно з регламентом змагань жеребкування було відкритим — без сіяних команд і без розведення нарізно представників однієї асоціації. Тож маємо чисто іспанську і чисто англійську пару. Крім того, УЄФА не довелося традиційно розводити команди з Росії і України, тому що обидва представники Російської Федерації в євротурнірі — московський «Локомотив» і «Краснодар» — вибули з боротьби на стадії 1/16 фіналу Ліги Європи.

Матчі 1/8 фіналу пройдуть 10 і 17 березня.

Фінал нинішнього розіграшу другого за престижністю європейського клубного турніру відбудеться 18 травня на стадіоні «Санкт-Якоб Парк» в Базелі. 

Ганна РОМАШКО 
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua