"Ще 10 постраждалих українців залишається у лікарнях Таїланду"

27 листопада 2012

ДТП. У лікарнях Таїланду залишаються 10 українських туристів, які постраждали в результаті ДТП з автобусом в провінції Канчанабурі. Про це розповів прес-секретар МЗС Олександр Дікусаров, передає УНН.

«Станом на сьогодні у двох медичних установах Бангкока на стаціонарно», – розповів Дікусаров.

Він додав, що справа перебуває на контролі МЗС України та українських дипломатів у Таїланді.

Нагадаємо, 23 листопада 2012 в Таїланді сталося ДТП, в результаті якого 20 українців отримали травми різної тяжкості, а 11 з них досі залишаються в двох місцевих госпіталях.

Згідно даних МВС Таїланду, туристичний автобус прямував з Паттаї на дводенну екскурсію в провінцію Канчанабурі.

Поїздка була організована тайської компанією «BAT Siam», а транспорт забезпечувала велика тайська транспортна компанія, яка вже не перший рік працює на цьому маршруті.

За словами потерпілих, саме завдяки досвіду водія вдалося уникнути жертв – зрозумівши, що в автобусі відмовили гальма, шофер прийняв рішення перекинути його на бік, тим самим уникнувши лобового зіткнення.

Таким чином, повідомлення деяких ЗМІ про те, що водій автобуса заснув за кермом, не відповідають дійсності.

Неправдивою є також інформація про те, що екскурсію було організовано «меленьким вуличним агентством» – за свідченням української діаспори Таїланду, «BAT Siam» є однією з небагатьох тайських компаній, яка вже не перший рік плідно працює на українському ринку.

На даний момент постраждалі перебувають у кращих клініках Таїланду, «Paolo Memorial Hospital» та «Bangkok Hospital».

Найближчим часом буде вирішено питання отримання віз тим з постраждалих, кому буде потрібно продовження перебування на території Королівства Таїланд для завершення лікування. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua