"Ще кілька будинків знесуть на Андріївському узвозі"

31 травня 2012

РЕКОНСТРУКЦІЯ. Голова КМДА Олександр Попов заявляє про необхідність демонтажу з подальшим відновленням ще декількох будинків на Андріївському узвозі, передає ТСН.

«Є будинки, які потрібно буде розібрати, оскільки їхня подальша експлуатація неможлива. Їх доведеться розібрати й зібрати в тому самому вигляді, що вони мали», – сказав Попов.

При цьому він не уточнив, які саме будинки готують під знесення, зазначивши, що по кожному з таких об'єктів у міста є відповідні експертні висновки щодо їхнього технічного стану.

Він також нагадав, що 3 червня відбудеться церемонія врочистого відкриття Андріївського узвозу після його реконструкції, під час якого заплановано виступ українського співака Олега Скрипки.

Попов також додав, що реконструкція Андріївського узвозу – це один з етапів програми, завдяки реалізації якої місто розраховує збільшити туристичний потік у столиці з існуючих 1 млн туристів у рік до 2,5 млн.

Нагадаємо, нещодавно заради будівництва торгово-офісного центру, яке замовила фірма Рината Ахметова «ЕСТА Холдинг», на узвозі знесли три будівлі.

За словами глави Мінкульту Михайла Кулиняка, будинки, які демонтували, не були історичними об'єктами, а побудували їх в 1978 році.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua