"Ще одна жертва замовного вбивства?"

Наталя ЗВОРИГІНА
15 грудня 2012

 

ЗЛОЧИН

13 грудня о 17 годині 30 хвилин  у дворі житлового будинку в Мелітополі пролунав вибух 

Внаслідок цього загинув заступник директора, начальник служби безпеки Мелітопольського компресорного заводу Андрій Апалькін. Правоохоронці відпрацьовують кілька версій події, серед них — замовне вбивство і кримінальні розбірки. Порушено кримінальну справу. До речі, вибухові пристрої останнім часом все частіше використовуються як для терактів, так і для замовних убивств.

Вибуховий саморобний пристрій був прикріплений до вхідних дверей під’їзду. На місці Андрія Апалькіна  міг опинитися будь-який житель будинку, а жертв могло бути значно більше, оскільки в цей час люди повертаються з роботи. Зокрема дивом не постраждала  мешканка цього будинку — мати двох дітей, яка поверталася додому.

За словами жителів під’їзду будинку на пр.  Б. Хмельницького, 43,  домофон на дверях не працював уже два дні. Чоловік відкрив двері, після чого і стався вибух. Людина загинула не відразу, але коли приїхала швидка допомога, медикам залишалося лише констатувати смерть. Співробітники міліції оточили будинок, але евакуацію мешканців не проводили.

На місце події одразу ж після повідомлення про НП прибуло керівництво ГУ МВС України в Запорізькій області, фахівці вибухо-технічної та кінологічної служб та слідчо-оперативна група в повному складі. Як повідомила прес-секретар прокурора Запорізької області Маріанна Піскунова, злочин  кваліфіковано та внесено до реєстру за пунктом 5 частини 2 статті 115 КК України — умисне вбивство, вчинене небезпечним для життя багатьох людей способом.

Чому це сталося? Чи є цей злочин замовним? На ці та інші запитання відповідь дадуть слідчі.

 

Саморобний пристрій було прикріплено до вхідних дверей під’їзду. Фото з сайту unn.com.ua



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua