"Ще одне село з газом"

Олена ІВАШКО
1 лютого 2013

ІНФРАСТРУКТУРА

Через сім років після розробки проекту в селі Квітневе на Миколаївщині запалав блакитний вогник

Радісна подія сталася в селі Квітневе Жовтневого району — його підключили до газової мережі. Газ прийшов у домівки 380 сімей сільських трудівників. Щоб зробити можливим це свято, ТОВ виробничо-комерційна фірма «Газводмонтаж» побудувало 7,562 кілометра підводного газопроводу. Всього на ці роботи було використано майже один мільйон 900 тисяч гривень державних коштів.

Розвідний газопровід по селу протяжністю близько п’яти кілометрів і вартістю 497 тисяч гривень селяни будували за власні кошти. Для цього вони створили кооператив «Квіточка», який уклав угоду із ПАТ «Миколаївгаз» на будівництво розвідних мереж до будинків.

Газифікація Жовтневого району, як і інших районів області, продовжується в рамках програми газифікації Миколаївської області та соціальних ініціатив Президента Віктора Януковича. Проект газифікації села Квітневе Первомайської селищної ради був розроблений ще 2006 року. Але через нестачу коштів його не змогли реалізувати. За словами першого заступника голови Жовтневої райдержадміністрації Віталія Тарабріна, тільки завдяки позиції нинішньої обласної влади газ нарешті прийшов до села. «У 2011-му, — продовжує Віталій Євгенович, — було дано доручення всім головам райдержадміністрацій підняти з архівів готові проекти, скорегувати їх, отримати висновки експертизи і після цього готуватися до початку газифікації. Всього в районі без газу залишалося лише сім сіл».

В урочистостях узяв участь голова облдержадміністрації Микола Круглов, який привітав селян з довгоочікуваною подією і нагородив почесними грамотами тих, хто зробив найвагоміший внесок у розв’язання проблеми газифікації села Квітневе. Голова облдержадміністрації наголосив на тому, що в обласному бюджеті на 2013 рік на газифікацію населених пунктів передбачено 130 мільйонів гривень (торік було 120 мільйонів). Такі темпи дадуть змогу вже до 2015 року розв’язати на Миколаївщині основні проблеми газифікації.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua