"Шефе, підвези до коника!"

Олена ОСОБОВА
19 жовтня 2012

РЕАБІЛІТАЦІЯ. У Луганську створюють службу «Соціального таксі».

«Ця служба дасть змогу повернути до активного соціального життя людей з обмеженими фізичними можливостями, які не можуть самостійно пересуватися або роблять це за допомогою візків. Незвичайне таксі призначене для поїздок у лікувальні установи, державні, громадські підприємства й організації, відділення реабілітації. Зокрема для перевезення дітей-інвалідів на заняття з іпотерапії та відвідування басейну», — розповіла заступник міського голови Марина Воротнікова.

За її словами, днями міський автопарк для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями поповнив новий автомобіль, і нині луганчани мають вже дві машини, оснащені спеціальними підйомниками. Залишилося вирішити організаційні питання, і служба «Соціального таксі» зможе приймати замовлення. Це — новинка для луганчан, хоча в Європі справа звична.

Аби переймати й інші корисні звички, керівництво області висловило зацікавленість у переговорах зі шведською компанією SCA Hygiene Products UAB, яка займається програмами навчання соціальних працівників, аби її фахівці працювали й на Луганщині.

«У співпраці з місцевими органами влади і громадськими організаціями в кількох регіонах України займаємося програмами навчання соціальних працівників. Наші проекти дають змогу зробити догляд за хворими людьми якіснішим і ефективнішим», — розповів директор із розвитку шведської компанії Томас Янцевічіус. Луганчани, у свою чергу, визнали, що тільки-но починають розвивати сферу послуг для літніх людей та людей з обмеженими можливостями, тому світовий досвід для них дуже важливий. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua