"Щепленнями забезпечать усіх охочих"

22 жовтня 2011

МЕДИЦИНА. До кінця листопада — початку грудня Міністерство охорони здоров’я закупить всі необхідні вакцини для проведення планових щеплень. Про це повідомила перший заступник профільного міністра Раїса Моісеєнко на брифінгу в Будинку уряду.

За її словами, нині є вакцини від кашлюка, дифтерії, правця, поліомієліту, кору, паротиту. Більшість із них уже поставлено до територіальних закладів охорони здоров’я та розпочато вакцинацію, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Посадовець також повідомила, що найближчими днями почнуть надходити вакцини проти вірусного гепатиту В, яких раніше не було у медичних закладах. Загалом уже закуплено 1 млн 164,4 тис. доз, що становить 55,3% від потреби регіонів.

Раїса Моісеєнко наголосила на тому, що до пологових будинків України для щеплень новонароджених вже завезено 220 доз вакцини данського виробництва для профілактики туберкульозу, яких вистачить до грудня 2011 року. Загалом, профільним міністерством закуплено 1 млн 800 тис. доз вакцини для профілактики туберкульозу російського виробництва, що становить 90,5% від потреби регіонів.
 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua