"Шестеро наших фехтувальників — у міжнародній Залі слави"

31 березня 2016

Днями в Олімпійському домі відбулося вшанування видатних українських фехтувальників, яких було удостоєно високої нагороди від Міжнародної федерації фехтування і внесено до Зали слави. Це олімпійські чемпіони та призери Григорій Крісс, Володимир Смирнов, Вадим Гутцайт, Ольга Харлан, Сергій Голубицький та Віктор Путятін.

Заслужені нагороди легендарним спортсменам вручили президент Національного олімпійського комітету України, член виконкому Міжнародного олімпійського комітету Сергій Бубка і президент Національної федерації фехтування України Павло Гайдай.

Отримати нагороди Сергія Голубицького та Володимира Смирнова прийшли їхні рідні — мати Галина Голубицька та дружина Емма Смирнова з онуком.

«Це шестеро українських спортсменів, які зробили неоціненний внесок у розвиток не лише вітчизняного, а й світового фехтування, які все своє життя віддані улюбленій справі — цьому чудовому виду спорту. Такі міжнародні визнання мають величезне значення для українського спорту. Це свідчення високої оцінки світової спортивної спільноти професіоналізму та майстерності наших спортсменів», — сказав Сергій Бубка.

Він висловив упевненість, що славні традиції фехтування в Україні  продовжимо та примножимо. У заході взяли участь член президії НФФУ Сергій Міщенко й засновник Благодійного фонду Володимира Смирнова Володимир Миронюк.

«Українське фехтування багате на видатних спортсменів, які переписали історію не лише вітчизняного, а й світового фехтування. Ми пишаємося вашими визначними досягненнями й щиро вдячні кожному з вас», — сказав під час заходу Павло Гайдай.

Зазначимо, що шістка уславлених українських спортсменів — це одне з найпотужніших представництв у Залі слави серед 146 видатних фехтувальників світу.

Один із критеріїв для занесення до Зали слави — золота олімпійська медаль або кілька срібних, бронзових нагород ігор. Крім цього, спортсмен має упродовж усієї своєї кар’єри проявляти справжню відданість фехтуванню, плідно та багато працювати задля поширення ідеалів олімпізму, шляхетності в спорті й бути взірцем для молоді, повідомляє прес-служба НОК. 

Ганна РОМАШКО
 для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua