"Школа Люсі"

Світлана ГАЛАУР
4 сiчня 2013

Світлана ГАЛАУР,
Фото автора
«Урядовий кур’єр»

ВШАНУВАННЯ. Меморіальну дошку  легенді радянського кінематографа, почесній громадянці Харкова Людмилі Гурченко встановлено на фасаді міської гімназії №6. Бо саме в цьому освітньому закладі прославлена актриса  провела всі свої шкільні роки. Вона пам’ятала і любила рідну школу, яку завжди навідувала, коли приїздила на малу батьківщину.

Вшанувати пам’ять Людмили Марківни разом із вдячними земляками прибув до Харкова її чоловік Сергій Сенін. За його словами, встановити пам’ятний знак на будівлі закладу, де артистка навчалася, було правильним рішенням, оскільки тут почався її життєвий шлях. Він висловив щиру подяку ініціаторам і творцям меморіальної дошки та подарував бібліотеці гімназії книжку дружини та її аудіоверсії, яку читає сама актриса.

— Саме школа  дала Люсі розуміння сенсу життя, батьківщини, —сказав Сергій Сенін під час вручення подарунка  директорові гімназії Лесі Зуб. — У книжці Люся сама розповідає про своє дитинство, життя. І коли каже: «Мої любі шестикласники, семикласники…», звертається до учнів рідної гімназії.

Виготовити меморіальну дошку удостоївся честі відомий харківський скульптор Олександр Рідний. Він розповів,  що барельєф на дошці взято з фільму «Вокзал для двох», який дуже полюбився й запам’ятався глядачам.  Щодо самої роботи над пам’ятним знаком, то вона, за словами скульптора, йшла легко і тривала приблизно два місяці. Основа для дошки — з мармуру, а сам барельєф — із бронзи.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua