"Школа переходить на нові програми"

Микола ПЕТРУШЕНКО
18 лютого 2012

НОВАЦІЇ. Про зміни, що найближчим часом очікують освітянську ниву, йшлося на відеоконференції, яку провів у Будинку уряду перший заступник міністра освіти і науки, молоді та спорту Борис Жебрівський. Він зокрема повідомив, що 1 вересня середні  навчальні заклади перейдуть на нові програми. До цього потрібно готуватися вже тепер. Міністерство планує в середині серпня провести рейди-огляди всіх регіонів. Підсумки підготовки початкової школи до роботи в нових умовах  підбиватимуть 28 серпня цього року.

Серед численних запитань, які надходили  з областей першому заступникові міністра, чільне місце посіли проблеми щодо забезпечення  сільських навчальних закладів шкільними автобусами. За словами Бориса Жебрівського, нова програма «Шкільний автобус» передбачає безкоштовне перевезення дітей і педагогів у селах, а також у малих шахтарських містах. На жаль, поки що не розв’язано проблеми щодо охоплення цим видом послуг учнів профтехучилищ.

А на селі все ще гострою є проблема нестачі шкільних автобусів. Фото з сайту ukrtime.com

У профтехосвіті, наголошували представники з місць, накопичилася  низка проблем. Зокрема учням на підприємствах не надають можливості проходити практику. Якщо десь і беруть, то без оплати їхньої праці, що суперечить чинному законодавству. Ще одна біда — застаріле обладнання, на якому неможливо підготувати фахівця для сучасного виробництва.

Звертали також увагу на необхідність підготовки вчителів за двома спеціальностями. Скажімо, викладач біології й хімії та іноземної мови. Окремо йшлося про потребу підвищення статусу сільського вчителя. Всі ці та інші проблеми, запевнив посадовець, міністерство розв’язуватиме за широкої участі громадськості.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua