"Школа з вікнами на футбольне поле"

Світлана ІСАЧЕНКО
30 жовтня 2012

ПРИЄМНІ НОВИНИ

Нові навчально-виховні заклади на Буковині ростуть як гриби

За два останні роки в освітянську галузь Чернівецької області інвестовано 192 млн грн. Це вивело регіон на третє загальнодержавне місце за обсягом залучених коштів на будівництво і капітальний ремонт навчальних закладів. Здано в експлуатацію 17 освітянських об’єктів. Світлі й комфортні, вони зведені відповідно до сучасних вимог. Нині в стадії будівництва ще 22 таких заклади.

Школярики з Горішніх Шерівців власноруч закладають наріжний камінь під нові просторі класи. 
Фото надане прес-службою Чернівецької ОДА

Серед них — будівництво нового приміщення школи у високогірному селі Усть-Путила, позаяк сьогодні жоден із чотирьох корпусів старої будівлі не відповідає державним санітарним нормам. Для цього потрібно 17,5 млн грн. Вже виділено чотири мільйони, на які закладено фундамент і зведено частину першого поверху.

— З появою нового сучасного приміщення школярі Усть-Путили незабаром зможуть не лише навчатися у просторих класних кімнатах, а й займатися в гімнастичному і спортивному залах. Окрім цього, в новій школі планують розмістити філію музичної школи і створити спортивний майданчик з полем для міні-футболу, — сказав голова облдержадміністрації Михайло Папієв, оглядаючи хід будівництва.

А у селі Горішні Шерівці, що на Заставнівщині, закладено будівництво нової школи. Щороку у цьому селі народжують більш як сорок малюків, тут народжуваність перевищує смертність. Зараз третина його школярів змушені навчатися у другу зміну. «Тому, власне, ми і прийняли рішення, що у Горішніх Шерівцях украй необхідно добудовувати школу. І вже цього року виділено 5 мільйонів гривень. Переконаний, що у нових умовах кожен учень і педагог зможе ще успішніше реалізувати свої можливості», — зазначив Михайло Папієв. У новій школі заплановано обладнати кабінети біології, хімії, фізики, інформатики й найсучасніший лінгафонний кабінет.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua