"Школяр знайшов у саду рідкісний корал віком 500 мільйонів років"

30 березня 2021

Юний британець вирішив накопати на задньому дворі свого будинку черв'яків. Під час імпровізованих розкопок дитина випадково виявила предмет, схожий на кам'яний ріг. З’ясувалося, що це надзвичайно рідкісна знахідка: шматок скам'янілого корала епохи палеозою. Вік знахідки коливається в межах від 250 до 500 мільйонів років, повідомляє The Guardian.

Про те, що це саме скам'янілий осколок рогового коралу, з'ясував батько хлопчика. Він розмістив фотографію знахідки У соціальних мережах, і отримав допомогу фахівців. На їхню думку, хлопчик, швидше за все, відшукав уламок чотирипроменевого корала або ругози, які існували на Землі в палеозойську еру, коли територія сучасної Великобританії була дном моря.

Фахівці відзначають, що подібні скам'янілості неважко знайти в будь-якому місці світу, якщо знаєш де і що саме потрібно шукати. При цьому, такі знахідки, що лежать буквально «під ногами» все-таки дуже рідкісні.

Незвичайна знахідка, а також чуйність і готовність допомогти простих людей з усього світу надзвичайно надихнула сім'ю хлопчика. Варто відзначити, що несподівані палеонтологи планують передати свою знахідку у найближчий геологічний музей у місті Бірмінгемі.

Орест ГОРЯНСЬКИЙ
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua